PARTY WITH A SPECIAL GUESTS Maria Koleva

 

Friday, Jan. 27 @ 9:00 PM

  HOLIDAY PARTY

WITH A SPECIAL GUESTS

Maria Koleva

www.MariaKoleva.com

(Bulgarian, Macedonian and Serbian folk and pop music)

and DJ RADI GEORGIEV

(international, european top dance hits)

A beautiful night full with love, passion and great food.

Place: Flamingo’s Restaurant

385 The West Mall, Toronto, ON M9C 1E7

Tickets: Advanced Tickets $15 At the door: $20

For reservations and tickets: Escape Studio Hair and Spa – Mississauga 1650 Dundas St. E unit.8 Tel. 905.268.0768

BALKANTO: Toronto Downtown – Tel. 416 825 9336; Tanya Stoyanova: Tel. 647 886 3506

Flora Financial: Kennedy Subway Station -Tel. 416 857 5439

Tour coordinator: Radi Georgiev, Tel: 646-721-4411, E- mail: radimusic@yahoo.com

www.UnitedBulgaria.com

 

Maria Koleva – USA and CANADA TOUR, 2011-2012
**********************

Здравейте скъпи сънародници и приятели на България,

През изминалата 2011 година Мария Колева направи три турнета в САЩ, две с “Булгарика” – пролетно и есенно турне, и едно самостоятелно  от средата на ноември  до 1 януари 2012-та година. През Януари 2012 и предстои да гостува в градовете Торонто и Монтреал, Канада.

Не пропускайте възможноста да се насладите на магията и красотата на българския глас.  В концертната програма са включени  най популярните български народни, сръбски и македонски песни.

Също така не забравяйте да си сложите удобните обувки, тъй като шоуто ще бъде незабравимо, а танците – гарантирани!
* * *
Родена да пее!
Мария Колева е възпитаничка на прочутото българско музикално училище в Широка лъка. Израстнала в музикално семейство още от малка тя обиква народната песен и музика. Усеща гласа си, пропява на 6-годишна възраст, и даже започва да партнира на майка си – народната певица Донка Колева и на баща си – гъдуларят Николай Колев.
На 11 години участва в телевизионното шоу на Иван Балсамаджиев – “Фолк Шанс”. На 13 години постъпва в СМУ – село Широка лъка. Това е една прекрасна музикална среда, в която младата певица доразвива своя талант. Участва в редица фестивали и конкурси където печели впечатляващи награди!
Първите си записи прави през 1998 г. с Фолклорна формация “Балкански гласове”. Година по късно записва и втори албум със същата формация. През същата година пристига в САЩ, където продължава своята творческа кариера и до днес. Тук родителите й основават фамилната формация “Балкански гласове”. Много скоро Мария осъществява с тях и първото си турне в САЩ и Канада което трае цели два месеца!
През 2005 г. гласът на Мария е записан в саунд трака на филма “Everything is Illuminated”. Две години по-късно, отново с “Балкански гласове”, Мария осъществява и второто си турне в Северна Америка.
2011-та година се очертава като една от най-активните в нейната кариера. Първото й турне с  “Булгарика” се осъществи през февруари. През септември, октомври и ноември ”Булгарика”             ( Николай Колев /гъдулка/, Иван Милев /акордеон/, Донка Колева /солистка/, Мария Колева /солистка/, ще направят една дълга концертна верига.
Веднага след финала на турнето с “Булгарика” Мария ще осъществи и първото си самостоятелно турне в САЩ.
Своя албум “От извора” тя записа през 2005 г. с участието на Оркестър “Родопи” и Ансамбъл “Тракия”. В него са включени и няколко нейни, авторски, песни. Заедно с предишните й два албума с “Балкански гласове” вече се представя  като една просперираща певица.
От 2005 г. работи и с “Иван Милев Бенд”, с който  участва на различни концерти, фестивали и други фолклорни събития. С тази формация записва две песни в диска “Крали Марко”.
Макар и да изпълнява песни от всички фолклорни области на България, Мария е позната най-вече с песните на Тракия и по точно в Карловския регион , където е родена. През 2009 г. осъществява първите си записи в Българско Национално Радио с радио оркестъра и неговия  ръководител  и диригент Георги Андреев. През същата година концертира в щата Мейн. В момента работи върху нови музикални проекти с продуцента Ради Георгиев.

 

Tour coordinator – Radi Georgiev, Tel: 646-721-4411, E- mail: radimusic@yahoo.com

MARIA KOLEVA – Live concert @ Flamingo’s Restaurant

385 The West Mall, Toronto, ON M9C 1E7 – Friday, Jan. 27 @ 9:00 PM

Leave a Comment