Announcement from Bulgarian Consulate – Toronto

С Ъ О Б Щ Е Н И Е #1

На 4 октомври 2012 г. в Отава ще бъде подписано Споразумение между правителствата на Република България и Канада за социална сигурност. На следващия ден  министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и заместник-министър Зорница Русинова ще пристигнат в Торонто, за да информират лично най-голямата българска общност в Канада относно значението на конкретните разпоредби на споразумението. Срещата с официалните гости от България ще се състои в петък, 5 октомври, от 19.00 часа, в залата на Македоно-българската източноправославна църква „Св. Троица”,  на адрес: 201 Monarch Park Avenue, Toronto, ON M5A 3N4.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е #2

От 8 до 15 октомври 2012 г. за първи път на посещение в Канада ще бъде  делегация на  Държавната агенция на българите в чужбина, начело с нейния председател Росен Иванов. В състава на делегацията влиза също г-жа Иванка Славчева, главен експерт в ДАБЧ, референт за българските общности в САЩ и Канада.
На 8 октомври, понеделник, от 17.30 часа в залата на Българската източно-православна църква „Св. Димитър” в Брамптън  (1555, Steels Avenue West, Brampton) ще се проведе  среща с нашите сънародници предимно от района на Брамптън и Мисисага. Предвидена е и кратка художествена програма, с изпълнение на фолклорен състав „Димитровче”.
На 9 октомври, вторник, от 18.30 часа в залата на художествената галерия, в която през април т. г. бе открит Българският фестивал на изкуствата (Papermill Gallery, 67 Pottery Road, Toronto) ще се проведе среща с всички останали желаещи българи от района на Голямо Торонто, вкл. с представители на различните обществени и културни организации, училищни и църковни настоятелства, журналисти, местни творци и изпълнители.
На 10 октомври, сряда, от 17.30 часа в градската библиотека на гр. Ниагара Фолс (на ъгъла на Victoria Avenue и Morrison), ще се проведе среща с местната българска общност.
В периода 11-15 октомври делегацията ще посети Отава и Монреал.

 

Leave a Comment