Elections – Bulgaria 2013 – Registration information for GTA

Подайте заявление за да можете да гласувате

в Брамптън, ON в изборите за български парламент на 12 май 2013


Здравейте, сънародници


Едно от нещата, които поддържат връзката ни с Родината, е възможността да почустваме, че имаме глас когато се избира управлението на България.


Някои казват: “какъв смисъл има, и какво право имаме, след като не живеем там?”

Имаме всички права: заради нашите майки и бащи, живеещи там; заради нашите приятели и роднини; заради това че сме най-големият чуждестранен инвеститор в България.


Но най-вече, че никой не може да ни отнеме правото да бъдем българи, където и да сме. Да желаем по-добро настояще за България, дори далече от нея.


Според българската Конституция всеки български гражданин, където и да е по света, има правото да гласува в изборите за Народно събрание на Република България.


Имаме уникален шанс за пръв път да бъде отворена нова, по-близка и удобна секция за гласуване за голямата част от българската общност, живееща в района на Брамптън, Онтарио.


До момента са събрани около 50 заявления за гласуване, а са нужни 100 заявления, за да бъде образувана избирателна секция там.


КАКВО ДА НАПРАВИТЕ: До 11 април (вкл.) подайте заявление за гласуване с място за гласуване гр. Брамптън, Онтарио.


Два начина да подадете заявление:


ЕЛЕКТРОННО – директно на уебсайта на ЦИК:

https://www.cik.bg/register

(ако ви се струва, че ви искат твърде много лични данни или не искате да давате  мобилния си телефон – използвайте начина с писмо по пощата, описан по-долу)


или


С ПИСМО ПО ПОЩАТА

Попълнете всички данни, като в реда за населеното място в съответната държава въведете Брамптън, Онтарио и изпратете с писмо по пощата до консулството в Торонто следното заявление:

http://www.cik.bg/docs_pe2013/Prilojenie021.doc


Адрес на консулството в Торонто:


Consulate General of the Republic of Bulgaria in Toronto

65 Overlea Blvd.

Suite 230

Toronto, ON

M4H 1P1


ВАЖНО за да бъде признато заявлението:

– попълвайте точно и пълно ВСИЧКИ поискани в заявлението данни

– с изключение на адреса в чужбина, попълвайте всичко останало НА КИРИЛИЦА

– ако е по пощата, всяко заявление трябва да бъде пратено в ОТДЕЛЕН ПЛИК –

НЕ пращайте по няколко в един плик

– НЕ пращайте по е-мейл или факс – НЕ се признава; пращайте само по един от описаните тук начини, или подавайте на място в консулството


ЗАБЕЛЕЖКА: Подаването на заявление НЕ Е задължително, за да можете да гласувате. Всеки български избирател с валидна българска лична карта или български паспорт в деня на изборите може да гласува в която и да е избирателна секция в чужбина.


Препратете това писмо до всички българи в Брамптън и околността, които познавате. Така ще покажем, че държим да упражняваме своето конституционно право на глас навсякъде, където и да се намираме по света!

 

 

Leave a Comment