Откриване на 3-ти пореден Български Фестивал на Изкуствата в Торонто, Монтреал и Отава

Драги сънародници,

Откриването на 3-ти пореден Български Фестивал на Изкуствата в Торонто, Монтреал и Отава е в

Четвъртък, Април 11 от 18:30 в Papermill Gallery, Todmorden Mills Heritage Site, 67 Pottery Road

С това съобщение ще ви разкажем с малко подробности за предстоящите събития от първата седмица на фестивала.

В продължение на 2 седмици за вас ще бъдат представени джаз концерти, театрална постановка, изложба, филми, рок музикална вечер и някои други изненади.

Програмата за първата седмица:

11 Април, Четвъртък от 19:00 часа
„Отражения от близо и далеч“ е мотото на третия пореден Български фестивал на изкуствата който се открива на  с коктейл, изложба, хоров концерт на новосъздадената източно-православна хорова формация по диригентсвото на Елица Йорданова  и премиера на документалният филм „Градът и неговите солисти“ посветен на 50-годишнината от създаването на оркестъра „Софийски солисти“.
Мястото е Papermill Gallery, Todmorden Mills Heritage Site, 67 Pottery Rd. Toronto ONБилети: $15

12 Април, Петък начало 18 часа
В следващите две поредни вечери в уютната кино-зала на Papermill Theatre отново на 67 Pottery Rd. ще започне филмов маратон на нови български филми.
18:00 ч. Вечерта започва с прожекцията на филма „Скок“ който е с Европейска филмова награда
19:30 ч.  от „Миграцията на паламуда“ с Христо Мутафчиев, носител на наградата „Златната Роза“ 2012 за най-добър актьор
20:30 часа ще бъде показан филма „Стъпки в пясъка“ на режисьора Ивйло Христов, който е по действителен случай.
Билети $8 на вратата за пълнометражен филм  или комбиниран кино пас за $10 онлйне на страницата на фестивала.

Същата вечер от 20:30 часа е вечерта на българската рок музика в Whistler Bar and Grill Club, 995 Broadview Ave.  с живо изпълнение на Илиян Илиев, приятели  и водещ Анастасия Върбанова.  Вход: $8

13 Април, Събота, 17 часа
17 часа – Филмовата програма продължава отново с късометражен филм за съвремонното изуство във Варна на режисьора Александър Николов
18 часа – „ Лов на дребни хищници“ със специалното участие на звездите от нашумялите български сериали „Стъклен дом”  и  „Под прикритие” -Владимир Георгиев, Бойко Кръстанов,Стефан Мавродиев, Силвия Петкова, Христо Шопов, Яна Титова.
19:30 – включен фолкорен концерт на новосъздадената група за традиционно народно пеене под ръководството на Ирина Маркова.
Вечерта ще завърши с премиера на филма „Още една мечта“.
Билети $8 на вратата за пълнометражен филм  или комбиниран кино пас за $10 онлйне на страницата на фестивала.

14 Април, Неделя, 19 часа 
Специален гост на фествала е легендарната джаз певица Йълдъз Ибрахимова с джаз трио в състав Христо Йоцов-барабани, Веселин Веселинов – Еко – бас и Живко Петров – пиано. Кпнцерта започва в 19 часа в The Assembly Hall, Kipling and Lakeshore Blvd. West
Билети предварителна продажба по $30 и по $22 за ученици, студенти и пенсионери на страницата на фестивала www.BulgarianArtsFestival.com .
За група от 10 и повече човека има 10% намаление при закупуване на билетите.
Заявки на  info@bulgarianartsfestival.com или  на тел.  416-587-3739 Билетите на вратата в деня на концерта ще са с $5 по-скъпи!!!

В следващият уикенд програмата продължава на 19ти в Ниагара Фолс  и на 20ти април в Торонто с новият хитов моно-спектакъл на обичаният от всички български комик  Георги Мамалев, който гостува за първи път на публиката в Канада. Билетите са по $20 предварителна продажба и по $12 за деца и ученици. За да запазите ВИП маса за 8 до 10 човека, можете да се обадите в църквата Св. Св. Кирил и Методий на 416-368-2828Билетите на вратата в деня на спектакъла ще са с $5 по-скъпи!
На 21 април фестивала завършва с матине класическа музика в залата на църквата „Св. Георги“от 13 часа. Билети: $15

За по-подробна информация и закупуване на билети с PayPal  отворете страницата на фестивала  www.bulgarianartsfestival.com или се обадете на телефони  647-720-3513 Стоян, 416-857-4170 Махим , 416-757-6330 СтанкоБилети за всички събития се продават в трите български църкви в Торонто всяка неделя.

Like us on Facebook: 
Български Фестивал на Изкуствата
Торонто – Отава – Монреал
Април 11 – 21, 2013
http://www.bulgarianartsfestival.com/Supported by:
Macedono-Bulgarian Eastern Orthodox Church “St. George”,
Dr. Val Simeonov
Proact Investments and Development
Foot Care – Sante Capobianco
Anton Harizanov – lawyer
IMMI Group
Kati Neikova – YYZ Travel
Posted in Uncategorized by admin. No Comments

Elections – Bulgaria 2013 – Registration information for GTA

Подайте заявление за да можете да гласувате

в Брамптън, ON в изборите за български парламент на 12 май 2013


Здравейте, сънародници


Едно от нещата, които поддържат връзката ни с Родината, е възможността да почустваме, че имаме глас когато се избира управлението на България.


Някои казват: “какъв смисъл има, и какво право имаме, след като не живеем там?”

Имаме всички права: заради нашите майки и бащи, живеещи там; заради нашите приятели и роднини; заради това че сме най-големият чуждестранен инвеститор в България.


Но най-вече, че никой не може да ни отнеме правото да бъдем българи, където и да сме. Да желаем по-добро настояще за България, дори далече от нея.


Според българската Конституция всеки български гражданин, където и да е по света, има правото да гласува в изборите за Народно събрание на Република България.


Имаме уникален шанс за пръв път да бъде отворена нова, по-близка и удобна секция за гласуване за голямата част от българската общност, живееща в района на Брамптън, Онтарио.


До момента са събрани около 50 заявления за гласуване, а са нужни 100 заявления, за да бъде образувана избирателна секция там.


КАКВО ДА НАПРАВИТЕ: До 11 април (вкл.) подайте заявление за гласуване с място за гласуване гр. Брамптън, Онтарио.


Два начина да подадете заявление:


ЕЛЕКТРОННО – директно на уебсайта на ЦИК:

https://www.cik.bg/register

(ако ви се струва, че ви искат твърде много лични данни или не искате да давате  мобилния си телефон – използвайте начина с писмо по пощата, описан по-долу)


или


С ПИСМО ПО ПОЩАТА

Попълнете всички данни, като в реда за населеното място в съответната държава въведете Брамптън, Онтарио и изпратете с писмо по пощата до консулството в Торонто следното заявление:

http://www.cik.bg/docs_pe2013/Prilojenie021.doc


Адрес на консулството в Торонто:


Consulate General of the Republic of Bulgaria in Toronto

65 Overlea Blvd.

Suite 230

Toronto, ON

M4H 1P1


ВАЖНО за да бъде признато заявлението:

– попълвайте точно и пълно ВСИЧКИ поискани в заявлението данни

– с изключение на адреса в чужбина, попълвайте всичко останало НА КИРИЛИЦА

– ако е по пощата, всяко заявление трябва да бъде пратено в ОТДЕЛЕН ПЛИК –

НЕ пращайте по няколко в един плик

– НЕ пращайте по е-мейл или факс – НЕ се признава; пращайте само по един от описаните тук начини, или подавайте на място в консулството


ЗАБЕЛЕЖКА: Подаването на заявление НЕ Е задължително, за да можете да гласувате. Всеки български избирател с валидна българска лична карта или български паспорт в деня на изборите може да гласува в която и да е избирателна секция в чужбина.


Препратете това писмо до всички българи в Брамптън и околността, които познавате. Така ще покажем, че държим да упражняваме своето конституционно право на глас навсякъде, където и да се намираме по света!

 

 

Posted in Uncategorized by admin. No Comments

Traditional Folk Night with Ruska Nedialkova – April 7th, 2013

Posted in Uncategorized by admin. No Comments

Announcement from Bulgarian Consulate – Toronto

С Ъ О Б Щ Е Н И Е #1

На 4 октомври 2012 г. в Отава ще бъде подписано Споразумение между правителствата на Република България и Канада за социална сигурност. На следващия ден  министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и заместник-министър Зорница Русинова ще пристигнат в Торонто, за да информират лично най-голямата българска общност в Канада относно значението на конкретните разпоредби на споразумението. Срещата с официалните гости от България ще се състои в петък, 5 октомври, от 19.00 часа, в залата на Македоно-българската източноправославна църква „Св. Троица”,  на адрес: 201 Monarch Park Avenue, Toronto, ON M5A 3N4.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е #2

От 8 до 15 октомври 2012 г. за първи път на посещение в Канада ще бъде  делегация на  Държавната агенция на българите в чужбина, начело с нейния председател Росен Иванов. В състава на делегацията влиза също г-жа Иванка Славчева, главен експерт в ДАБЧ, референт за българските общности в САЩ и Канада.
На 8 октомври, понеделник, от 17.30 часа в залата на Българската източно-православна църква „Св. Димитър” в Брамптън  (1555, Steels Avenue West, Brampton) ще се проведе  среща с нашите сънародници предимно от района на Брамптън и Мисисага. Предвидена е и кратка художествена програма, с изпълнение на фолклорен състав „Димитровче”.
На 9 октомври, вторник, от 18.30 часа в залата на художествената галерия, в която през април т. г. бе открит Българският фестивал на изкуствата (Papermill Gallery, 67 Pottery Road, Toronto) ще се проведе среща с всички останали желаещи българи от района на Голямо Торонто, вкл. с представители на различните обществени и културни организации, училищни и църковни настоятелства, журналисти, местни творци и изпълнители.
На 10 октомври, сряда, от 17.30 часа в градската библиотека на гр. Ниагара Фолс (на ъгъла на Victoria Avenue и Morrison), ще се проведе среща с местната българска общност.
В периода 11-15 октомври делегацията ще посети Отава и Монреал.

 

Posted in Uncategorized by admin. No Comments

2nd ANNUAL BULGARIAN ARTS FESTIVAL Fundraiser

2nd  ANNUAL BULGARIAN ARTS FESTIVAL Fundraiser

Sunday March 25. 2012 6:30pm

The Blue Dot Gallery in The Distillery District

55 Mill Street, Building 47,Toronto

Featuring

Radekal Ivolution

Radek Rajkowski – DJ   Vihren Paunov- bass  Ivo Paunov – winds, keys

The Paunov brothers’ latest project Radekal Ivolution takes a leap in contemporary electronic music.  Deep loops, live instruments and live sequencing are the foundation of this original house sound.  Influences include jazz, folk and funk.

Tickets: $25.

10 or more, students and seniors: $20

Wine & Hors d’oeuvres   6:30 pm

Show                               7 pm

Raffle                               8 pm

To reserve Call 416.587.3739 or e-mail eliyordanov@gmail.com or ipaunov@gmail.com.

Proceeds from this evening will go to support the 2nd annual Bulgarian Arts Festival coming April 2012.

http://www.bulgarianartsfestival.com

http://www.thebluedotgallery.com

Posted in Uncategorized by admin. No Comments

ANTON APOSTOLOV & BALKANIA ORCHESTRA

ANTON APOSTOLOV & BALKANIA ORCHESTRA
SAT. MARCH 17, 2012


JAZZ INFLUENCED BULGARIAN FOLK
Combination of great Canada based performers with Eastern European and Asian Background found in formation called
BALKANIA ORCHESTRA.
ALSO: Special Participation of dancers from Bulgarian Dance Ensemble “Dimitrovche” – Toronto
GLENN GOULD STUDIO 
250 Front Street West Canadian Broadcasting Centre, Toronto, ON M5V 3G5, Canada
MARCH 17, 2012 @ 8p.m.

 

Anton Apostolov & Balkania Orchestra MARCH 17, 2012 Toronto (promo)
Anton Apostolov & Balkania Orchestra MARCH 17, 2012 Toronto (promo)

 


Posted in Uncategorized by admin. No Comments

Concert – Yordanka Hristova

Posted in Uncategorized by admin. No Comments

Concert – Poly Paskova

Posted in Uncategorized by admin. No Comments

Valentine’s Day – Kosta Markov at Flamingo Restaurant

Do not wait for the last moment !!! Get show tickets now to secure a table for the most exciting night for this Year yet- Valentine’s Day.  Night full of FUN, surprises, Cupid Games, Go-Go Dancers, Live music with Kosta Markov and DJ dance till dawn.

For those who wonder what music will be played ? – Everything goes, Everything will. The music will not be just one style so do not be prejudice.

Posted in Uncategorized by admin. No Comments

PARTY WITH A SPECIAL GUESTS Maria Koleva

 

Friday, Jan. 27 @ 9:00 PM

  HOLIDAY PARTY

WITH A SPECIAL GUESTS

Maria Koleva

www.MariaKoleva.com

(Bulgarian, Macedonian and Serbian folk and pop music)

and DJ RADI GEORGIEV

(international, european top dance hits)

A beautiful night full with love, passion and great food.

Place: Flamingo’s Restaurant

385 The West Mall, Toronto, ON M9C 1E7

Tickets: Advanced Tickets $15 At the door: $20

For reservations and tickets: Escape Studio Hair and Spa – Mississauga 1650 Dundas St. E unit.8 Tel. 905.268.0768

BALKANTO: Toronto Downtown – Tel. 416 825 9336; Tanya Stoyanova: Tel. 647 886 3506

Flora Financial: Kennedy Subway Station -Tel. 416 857 5439

Tour coordinator: Radi Georgiev, Tel: 646-721-4411, E- mail: radimusic@yahoo.com

www.UnitedBulgaria.com

 

Maria Koleva – USA and CANADA TOUR, 2011-2012
**********************

Здравейте скъпи сънародници и приятели на България,

През изминалата 2011 година Мария Колева направи три турнета в САЩ, две с “Булгарика” – пролетно и есенно турне, и едно самостоятелно  от средата на ноември  до 1 януари 2012-та година. През Януари 2012 и предстои да гостува в градовете Торонто и Монтреал, Канада.

Не пропускайте възможноста да се насладите на магията и красотата на българския глас.  В концертната програма са включени  най популярните български народни, сръбски и македонски песни.

Също така не забравяйте да си сложите удобните обувки, тъй като шоуто ще бъде незабравимо, а танците – гарантирани!
* * *
Родена да пее!
Мария Колева е възпитаничка на прочутото българско музикално училище в Широка лъка. Израстнала в музикално семейство още от малка тя обиква народната песен и музика. Усеща гласа си, пропява на 6-годишна възраст, и даже започва да партнира на майка си – народната певица Донка Колева и на баща си – гъдуларят Николай Колев.
На 11 години участва в телевизионното шоу на Иван Балсамаджиев – “Фолк Шанс”. На 13 години постъпва в СМУ – село Широка лъка. Това е една прекрасна музикална среда, в която младата певица доразвива своя талант. Участва в редица фестивали и конкурси където печели впечатляващи награди!
Първите си записи прави през 1998 г. с Фолклорна формация “Балкански гласове”. Година по късно записва и втори албум със същата формация. През същата година пристига в САЩ, където продължава своята творческа кариера и до днес. Тук родителите й основават фамилната формация “Балкански гласове”. Много скоро Мария осъществява с тях и първото си турне в САЩ и Канада което трае цели два месеца!
През 2005 г. гласът на Мария е записан в саунд трака на филма “Everything is Illuminated”. Две години по-късно, отново с “Балкански гласове”, Мария осъществява и второто си турне в Северна Америка.
2011-та година се очертава като една от най-активните в нейната кариера. Първото й турне с  “Булгарика” се осъществи през февруари. През септември, октомври и ноември ”Булгарика”             ( Николай Колев /гъдулка/, Иван Милев /акордеон/, Донка Колева /солистка/, Мария Колева /солистка/, ще направят една дълга концертна верига.
Веднага след финала на турнето с “Булгарика” Мария ще осъществи и първото си самостоятелно турне в САЩ.
Своя албум “От извора” тя записа през 2005 г. с участието на Оркестър “Родопи” и Ансамбъл “Тракия”. В него са включени и няколко нейни, авторски, песни. Заедно с предишните й два албума с “Балкански гласове” вече се представя  като една просперираща певица.
От 2005 г. работи и с “Иван Милев Бенд”, с който  участва на различни концерти, фестивали и други фолклорни събития. С тази формация записва две песни в диска “Крали Марко”.
Макар и да изпълнява песни от всички фолклорни области на България, Мария е позната най-вече с песните на Тракия и по точно в Карловския регион , където е родена. През 2009 г. осъществява първите си записи в Българско Национално Радио с радио оркестъра и неговия  ръководител  и диригент Георги Андреев. През същата година концертира в щата Мейн. В момента работи върху нови музикални проекти с продуцента Ради Георгиев.

 

Tour coordinator – Radi Georgiev, Tel: 646-721-4411, E- mail: radimusic@yahoo.com

MARIA KOLEVA – Live concert @ Flamingo’s Restaurant

385 The West Mall, Toronto, ON M9C 1E7 – Friday, Jan. 27 @ 9:00 PM

Posted in Uncategorized by admin. No Comments